AKVA

(ent. AKVA=AKtiiviset VAikuttajat) on MiitIT ry:n vanhin verkosto. Se perustettiin vuonna 1979 ja täytti vuonna 2014 kunniakkaat 35 vuotta.

Verkosto haluaa edistää jäsentensä laaja-alaista osaamista ja henkilökohtaista kehittymistä. AKVA tarjoaa esitelmiä, koulutusta, yritysvierailuja ja keskustelufoorumin jäsenille. Verkosto järjestää myös vuosittaisen MiitIT ry:n golf-kilpailun.

Liity AKVAan!

Liity AKVAan lähettämällä sähköpostia os. jasenasiat(ät)tivia.fi. Jäsenenä saat verkoston tapahtumatiedot suoraan sähköpostiisi ja pääset myös vaikuttamaan verkoston toimintaan. Verkostojäsenyys on Hetkyn jäsenille maksutonta.

AKVA-verkoston historiaa

AKVA perustettiin 15.11.1979 hotelli Klaus Kurjessa pidetyssä lounaskokouksessa. ''AKVA:n perustaminen on ansiokkaimpia tekoja, minkä Hetky on 10-vuotisen toimintansa aikana tehnyt!'' suitsutti tuolloin Juhani Pöyhönen HETKY:n 10-vuotisjuhlassa (2.10.1981). Verkosto (aiemmin käytettiin nimitystä kerho) perustettiin ajan tarpeeseen: atk-koulutuksen kehittäjien yhteistyön foorumiksi.

AKVA-lyhennys tuli sanoista ''atk-koulutuksesta vastaavien kerho''. Toiminnan kulmakivet olivat oma lehti ja seminaarit, joista merkittävin ja perinteeksi muodostunut on ollut vuosittainen AKVA-risteily Tukholmaan. Lehdestä on myöhemmin luovuttu, mutta toiminta on edelleen aktiivista ja verkosto järjestää tilaisuuksia lähes kuukausittain. Vuoden 1999 joulukuussa silloinen Hetkyn Hypermediakerho liitettiin AKVAan. Tuon aikaisten kerhojen yhdistymisen perusteena ja lähtökohtana oli, että kerhojen jäsenet ovat kiinnostuneita samoista aiheista.

Hypermediakerhon kehitys oli lähtenyt tietokoneavusteisesta opetuksesta, joka kehittyi verkko-opetukseksi. AKVA taas on alunperin ollut kiinnostunut koulutuksesta yleensä ja koulutus siirtyi entistä enemmän tietoverkkoihin. Näin yleinen tietoverkkojen ja oppimisen kehitys johti siihen, että nämä eri kiinnostuksen kohteista lähteneet kerhot siirtyivät yhä lähemmäs toisiaan ja viimein yhdistivät voimansa. Verkostolla oli 90-luvulla aktiiviset suhteet Tallinnan ja Tarton yliopistoihin; yhteydet luotiin Neuvostoliiton elinkaaren viimevaiheessa ja verkostokin pääsikin seuraamaan itsenäistyvän Viron tapahtumia ystäviemme välityksellä näkölapaikalta.

Nimi heijastaa ajan tarpeita

Verkoston toiminta on seurannut tiiviisti jäsentensä tarpeita, jopa niin tiiviisti, että nimeä on muutettu jäsenistön mukaan. Koulutusbuumin aikaan 1980-luvun lopulla koulutusvastaavat jäivät vähemmistöön ja kouluttajat valtasivat alaa. Ja niin kerho sai nimen: AKVA = Atk-Koulutuksen VuorovaikutusAreena. Vuonna 1993 havaittiin, että vajaa kolmannes jäsenistä on koulutustehtävissä. Akvalaiset olivat uraputkessa siirtyneet johtotehtäviin. Kehitysjohtaja, markkinointijohtaja, rehtori, osastopäällikkö, tietoturvapäällikkö, johtava konsultti ja toimitusjohtaja ovat tyypillisiä akvalaisten toimenkuvia. Nyt nimi on Aktiiviset vaikuttajat AKVA (nimi "päivitettiin" joulukuussa 2007) ja jäseniä on noin 160.

Viestinnän taitojen kehittäminen on ollut keskeisellä sijalla. ''AKVAsta olen saanut ammatillista pätevöitymistukea. Salaisuus on siinä, että jokainen on ylpeä työstään. Saa tehdä työtä, jossa voi olla avuksi ja hyödyksi. Saa tuoda uutta. Näyttää, että itsenäisyys ja ylöspäin meneminen on ominaista akvalaisille.'' Näin tiivistäi aikanaan AKVAn merkityksen verkostossa parikymmentä vuotta aktiivisesti toiminut Irmeli Puurtinen.

AKVAn tapahtumia vuosien varrelta

Tapahtumat

Akva blogissa

Johtoryhmä 2019

Jari Petersen-Jessen, puheenjohtaja
jari.petersen-jessen(ät)eduskunta.fi
puh. 0400 464 455

Jari Petersen-Jessen
Jarmo Erling
jarmo.erling(ät)eduskunta.fi
puh. 0400 527 360

jarmo_erling

Raimo Leivo
raimo.leivo(ät)gmail.com
raimo_leivo

Juha-Pekka Leskinen
juha-pekka.leskinen(ät)netum.fi
puh. 050 384 3997

juha-pekka_leskinen

 

Yhteyshenkilönä MiitIT ry:n johtokunnassa
toimii  Elina Varteva.