Seminaarimatka Tallinnaan

Tapahtuman päivämäärä: 03.04.2019


Seminaarimatka Tallinnaan

Tervetuloa MiitIT ry:n ja Suomen Internet Yhdistys ry:n yhteiselle seminaarimatkalle Tallinnaan 3-4.4.2019.  Toimi nopeasti, sillä vapaita paikkoja on enää muutama jäljellä.

Seminaarimatkan aikana kuullaan mielenkiintoisia ajankohtaisia ICT-esityksiä sekä verkostoidutaan yhdistysten jäsenten kesken. Verkostoituminen onkin yhdistyksen yksi tämän vuoden teemoista, sillä verkostoituminen tuo hyvän mahdollisuuden vaihtaa mielipiteitä ja näkemyksiä erilaisista asioista.

Ohessa hieman taustatietoa yhdistyksistä niille, joille MiitIT ry tai Suomen internet yhdistys ry ei ole entuudestaan niin tuttu.

MiitIT ry
MiitIT ry on tieto- ja viestintätekniikan parissa työskentelevien sekä ICT:stä ja digitalisaatiosta kiinnostuneiden ammattilaisten verkottunut yhteisö, joka seuraa aktiivisesti ict-alan kehityssuuntia ja tarjoaa jäsenilleen erinomaiset puitteet niin verkostoitumiseen kuin ammatillisen osaamisen päivitykseenkin. MiitIT ry on valtakunnallisen Tieto- ja viestintätekniikna ammattilaiset ry TIVIAn suurin jäsenyhdistys.

MiitIT ry on perustettu vuonna 1971. Vuoteen 2015 asti yhdistys tunnettiin Hetky -nimellä (Helsingin Tietojenkäsittely-yhdistys ry)

Suomen Internet Yhdistys
Suomen Internet Yhdistys (SIY) on perustettu vuonna 1994 “levittämään tietoutta internetistä ja sen käytöstä”, minkä tehtävän ajankohtaisuus on vain lisääntynyt internetin ja sen merkityksen kasvun myötä, sekä Suomessa että maailmalla.

SIY kuuluu niihin asiantuntijaorganisaatioihin, joita viranomaiset säännöllisesti konsultoivat alan kansallisista ja EU-tason lainsäädäntö- ja muista hankkeista sekä osana alan kansainvälisten kokousten kansallista valmistelua.

SIY järjestää erilaisia tilaisuuksia sekä jäsenistölleen että laajemmalle yleisölle, usein yhteistyössä alan muiden suomalaisten toimijoiden kanssa. Esimerkkinä yhteistyöstä on vuosittainen Finnish Internet Forum.  SIY on yksi TIVIAn monista jäsenyhdistyksistä.


ALUSTAVA SEMINAARIOHJELMA

Fi-verkkotunnustoiminta
Fi-päätteisiä internetin osoitteita on käytössä lähes puoli miljoonaa kappaletta ja osoitteet muodostavat suomalaisen internetin ytimen. Traficomin johtava asiantuntija Juhani Juselius kertoo miten fi-päätteisiä osoitteita hallitaan ja minkälaista tekniikka niiden toimivuuden taustalta löytyy.

Ee-verkkotunnustoiminta
Ee on Viron maatunnus internetissä. Ee-päätteisten osoitteiden hallinta ja tekninen toteutus poikkeavat fi-päätteisten osoitteiden vastaavasta. Eesti Internetin toimituisjohtaja Heikki Sibyl kertoo millaisiin ratkaisuihin Virossa on maatunnuksen ylläpidossa päädytty.

Viron hosting-markkinat
Internet ei ole mitään ilman sitä hyödyntäviä palveluita. Aivan peruspalveluita ovat mm. web-hosting, verkkotunnusten välittäminen, sähköposti ja sähköisen kaupan alustat. Viron suurimman hosting yrityksen Zone.ee:n edustaja on lupautunut meille kertomaan Viron hosting markkinoista ja trendeistä.

X-road
Viron X-road on oiva esimerkki Viron edistyksellisyydestä tietotekniikan hyödyntämisessä. X-road on mahdollistanut eri viranomaispalvelujen integroimisen keskustelemaan keskenään ja suomessa käytössä oleva palveluväylä perustuu juuri tähän virolaiseen innovaatioon. X-roadista kuulemme esityksen Piret Urbilta Estonia Information System Authoritysta.

eIDAS
eIDAS on EU:n aloite yleiseurooppalaisesta rajat ylittävästä tunnistautumisesta viranomisten palveluihin. Viro on tämänkin palvelun käyttöönotossa edelläkävijöiden joukossa. eIDAS regulaatiosta ja Viron kokemuksista kuulemme lisää paikalliselta asiantuntijalta.

Viron e-kansalaisuus & vierailu e-citizen showroomissa 
Viro on tiettävästi ottanut perinteisen kansalaisuuden rinnalle käyttöön ulkomaalaisille henkilöille tarkoitetun sähköisen e-kansalaisuuden, joka  merkittävästi helpottaa liiketoiminnan harjoittamista Virossa ilman varsinaista kansalaisuutta. E-kansalaisuuteen tutustumme erityisessä E-Estonia vierailukeskuksessa Tallinnassa.

IOT & robotiikka: Voinko jo päästää robotin verkkooni?
Käytännönläheinen keskusteluavaus hypen huipulta tuotannon toteutuksiin siirtyvien menetelmien hallinnasta yritystasolla. Asiasta kertoo Janne Ollenberg.

Muita aktiviteetteja:

Sauna & kylpylä
Keskiviikko illaksi on varattu mahdollisuus kylpyläkäyntiin Tallink SPA -hotellissa sekä tarjolla on kevyttä iltapalaa. Voit myös halutessasi käyttää illan omiin aktiviteetteihisi.

KGB-museo
Alustavassa harkinnassa on mahdollinen vierailumahdollisuus KBG-museoon (lisähinta noin 11 eur per hlö). KGB-museo esittelee kaksi eri maailmaa, neuvostopropagandan luoman näennäismaailman ja toisen, moniulotteisen reaalimaailman. Museossa on esineistöä ajoilta, jolloin vieraita ja henkilökuntaa vakoiltiin KGB:n väen toimesta Virun ylimmästä kerroksesta käsin. KGB-museo on Tallinnan yksi tämän hetken kiinnostavimmista nähtävyyksistä. Museossa vieraillaan oppaan kanssa, sillä ilman tarinaa museo ei kerro kaikkea.

Seminaarimatkan sisältö on alustava, joten ohjelmaan voi tulla jotain muutoksia.


LAIVAMATKA:


Eckerö Line – m/s Finlandia

Satamaterminaali:
Länsiterminaali T2, Tyynenmerenkatu 14, 00220 Helsinki

Menomatka Helsinki – Tallinna (ke 3.4.2019)
Maihinnousukorttien jako terminaalissa kello 08:00 – 08:15, jonka jälkeen nousu laivaan. Ole ajoissa paikalla, sillä lähtöselvitys sulkeutuu ja laivaannousu päättyy 30 minuuttia ennen laivan lähtöaikaa. Kun lähtöselvitys on päättynyt, laivaan ei enää pääse.

Laivamatka: kello 09.00–11.15.
Huom! Tarkista mahdolliset muutokset maihinnousukortista ja seuraa laivayhtiön tiedotteita.

Paluumatka Tallinna – Helsinki (to 4.4.2019)
Ole ajoissa satamassa, sillä lähtöselvitys sulkeutuu ja laivaannousu päättyy 30 minuuttia ennen laivan lähtöaikaa. Kun lähtöselvitys on päättynyt, laivaan ei enää pääse.

Laivamatka: kello 18.30–21.00.
Huom! Tarkista mahdolliset muutokset maihinnousukortista ja seuraa laivayhtiön tiedotteita.


HOTELLIMAJOITUS:

Hotelli: Original Sokos Hotel Viru, yksi yö, 1hh.

Sisäänkirjautumisen yhteydessä varaudu esittämään passi sekä luottokortti huonetakuun ja mahdollisten lisäpalveluiden ostojen vuoksi.

Hotelli sijaitsee pienen kävelymatkan päässä satamasta. Mikäli et halua kävellä hotellille, niin hotellille pääset esim. paikallisliikenteen bussilla tai taksilla (ei sisälly matkan hintaan). Lisätietoja saat hotellin sivulta.


ILMOITTAUTUMINEN

Ennen matkaa matkustajan on ilmoitettava seuraavat tiedot matkavaraukseen: etunimi, sukunimi, sukupuoli, kansalaisuus ja syntymäaika. Mahdollinen invaliditeetti, jolla voi olla merkitystä pelastustoimenpiteiden kannalta (esim. näkö- tai kuulovamma) tulee ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä.

Paikkoja on rajoitetusti. Ilmoittautuminen on sitova.

HINTA:

MiitIT ry:n ja SIY:n jäsenille matkan hinta on 135 eur. Mikäli et ole jäsen, voit liittyä jäseneksi ilmoittautumiskaavakkeella. Huomioi, että paikkoja on rajoitetusti ja ne jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Hinta: 135,00 eur/henkilö.

Halutessasi varaamme myös menomatkalle aamiaisen ja paluumatkalle buffet illallisen lisähintaan. Aamiainen +14 eur ja illallinen +28 eur, molemmat yhteensä +42 euroa matkahinnan omavastuun lisäksi. Muista valita lisäpalvelut ilmoittautumisen yhteydessä.

Mikäli et ole vielä jäsen, niin voit liittyä jäseneksi ilmoittautumislomakkeella. Vuoden 2019 jäsenmaksu on ilman lehtietuja on 65 eur. Liittyminen kannattaa!

*** ILMOITTAUDU TAPAHTUMAAN ***


MUUT ASIAT

Ruokailu ja ruokajuomat:
Ruoat ja ruokajuomat eivät sisälly jäsenmatkan hintaan, vaan jokainen vastaa itse ko. kuluista niin maissa kuin laivalla.

Matkustusasiakirjat
Olet itse velvollinen huolehtimaan, että sinulla on mukana viranomaismääräysten edellyttämät matkustusasiakirjat kuten passi tai poliisin myöntämä valokuvallinen henkilökortti. Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi lähetystöstä/konsulaatista. Vastaat itse kaikista mahdollisista lisäkustannuksista, joita sinulle aiheutuu matkustusasiakirjojen puuttumisen vuoksi.

Varustamo edellyttää, että matkustajalla tulee aina olla matkalla mukana viranomaisen myöntämä asiakirja, jolla hän voi tarvittaessa todistaa henkilöllisyytensä ja kansalaisuutensa. Henkilöltä, joka ei halua todistaa tai joka ei pysty todistamaan henkilöllisyyttään ja/tai kansalaisuuttaan ja ilmoittamaan sitä pyydettäessä, voidaan evätä pääsy alukselle. HUOM. Ajokortti ei kelpaa matkustusasiakirjana!

If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Estonia. Please also note the possible need for a transit visa.

Matkavakuutus:
Kehotamme ottamaan matkavakuutuksen kaikille matkoille. Määräaikaisen tai vuoden voimassa olevan matkavakuutuksen saat ostettua esimerkiksi omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Muutokset:
MiitIT ry ja Suomen internet yhdistys ry pidättävät oikeudet muutoksiin.


 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Facebooktwitterlinkedin