MiitIT ry mukana Teknologia 19 -messuilla

Tapahtuman päivämäärä: 05.11.2019

Tämän päivän ratkaisut, huomisen innovaatiot, tulevaisuuden tekijät – Teknologia 19 on alan ammattilaisten kohtaamispaikka, jossa perehdytään uutuuksiin ja innovaatioihin, tuuletetaan ajatuksia kiinnostavien puheenvuorojen johdatuksella, sekä seurataan paneelikeskusteluja ja tietoiskuja. Teknologia 19 -messut pidetään messukeskuksessa 5.-7.11. Voit vierailla tapahtumassa maksutta rekisteröitymällä kävijäksi.

MiitIT ry on mukana tapahtuman ohjelman järjestelyissä tiistain 5. päivän osalta osana TIVIAn yhteistyökumppanuutta. Järjestämäämme ohjelmaan kuuluu kaksi puheenvuoroa ja paneelikeskustelu. Kaksi ensimmäistä puheenvuoroa on jo varmistuneet ja niiden lisätiedot alla. Muut ohjelmatiedot lisätään tälle sivulle lähiaikoina. Kannattaa tutustua myös Teknologia 19 -messujen muiden päivien ja lavojen ohjelmaan.


10:30 – 11:00 Tivia Stage
Partio vie metsän pilveen, kulutuskäyttäytyminen & hiilijalanjäljen laskeminen isossa tapahtumassa
Janne Ollenberg, Suomen partiolaiset ry, Janne on työskennellyt tietojärjestelmien parissa yli 20 vuoden ajan.
Eerika Simoinen, Sova3d, Eerika on maanmittausinsinööri ja työskennellyt 3d mallien parissa useissa kaupunkihankkeissa.

Suomen partiolaiset ovat kehittäneet aktiivista IoT mallia, jolla voi ennustaa seurata ja vertailla suurleirien kulutustapahtumia ja totetumaa. Näiden isojen partioleirien nykyaikaiseen leirivarustukseen kuuluu mm. puhdas vesi, sähkö, tietoliikenne ja logistiikka. Piirileiritasoisten metsäleirien rakentamisen materiaalikustannukset ovat miljoonaluokkaa ja kokonaisuus vastaa kaupunkia pienoiskoossa nopeutetusti rakennettuna. IoT-verkon avulla saadaan seurattua ja havainnoitua eri kulutustapahtumien kehittymistä rakentamisen ja käytön aikana, ja saadulla tiedolla on merkitystä toteutuksen ja tulevaisuuden suunnittelun kannalta.

11:00 – 11:30 Tivia Stage
Lasten digitaalinen hyvinvointi
Antti Järventaus, erityisasiantuntija, Pelastakaa Lapset ry

Mistä rakentuu lapsen digitaalinen hyvinvointi ja mikä sitä uhkaa? Miten varmistaa lapsen oikeudet digimaailmassa? Tärkeää asiaa niin kasvattajille kuin kehittäjille.


Lisätietoja ja rekisteröityminen messutapahtuman kävijäksi täällä

Jaa sosiaalisessa mediassa

Facebooktwitterlinkedin