Kevyttä yrittäjyyttä vuosikokoustellen

5.11.2016 / Jarmo Lahti

Yrittäjyys-verkoston vuosikokousmiitti pidettiin 3.11. Helsingin ydinkeskustassa eli Meeting Parkin tiloissa kauppakeskus Forumin Kukontorilla. Ohjelmaosuuden teemana oli ”kevytyrittäjyys”, josta kiinnostuneita kuulijoita oli paikalla parikymmentä.

Ennen teemaesityksiä pidettyä vuosikokousta puheenjohtaja Piritta Seppälä kiittelee ”erinomaisen ideoivasta keskustelusta” verkoston Facebook-ryhmään kirjoittamassaan pikaraportissa.  Vuosikokouksen henkilövalintojen tuloksena johtoryhmä vahvistuu yhdellä uudella jäsenellä eli Irma Meretniemellä. Puheenjohtajana jatkaa Piritta Seppälä ja johtoryhmässä Heli Sunio, Kiisi Tuomala sekä tämän kirjoittaja (joka ei vuosikokousosioon ehtinyt mukaan). – Yläkuvassa kokouksessa valittu johtoryhmä: Heli Sunio (vas.), Piritta Seppälä, Irma Meretniemi, Kiisi Tuomala ja Jarmo Lahti.

Vuosikokous keskusteli verkoston tulevaisuudesta suhteessa johtoryhmän käytössä oleviin resursseihin ja päätyi yksimielisyyteen siitä, että tilaisuuksia pyritään järjestämään ensi vuonna 4-6. Niiden aihepiirit pidetään yleisesti kiinnostavina kaikille yrittäjille ja yrittäjyydestä kiinnostuneille.  Aihepiirejä kannattaa myös ehdottaa vaikka johtoryhmälle: mistä asioista ollaan kiinnostuneita kuulemaan ensi vuonna tai onko vaikka mielessä firma, missä voisimme käydä vierailulla ensi vuonna?

Pirittan mukaan myös verkoston Facebook-ryhmästä oli puhetta: ”Jakakaa ihmeessä tänne erilaisia yrittäjyysaiheisia sisältöjä ja uutisia – niistä hyötyvät kaikki! Kiitos vielä kerran mukavahenkisestä kokouksesta!”

Jos muuten vuosikokous- tai allelinkatut kevytyrittäjyyspuheet inspiroisivat sanomaan jotain, niin mielellään sitä varten avattuun ketjuun verkoston Facebook-ryhmässä. – Ketjusta löytyy myös muutama Kiisin ottama valokuva tilaisuudesta.

Kevytyrittäjyys-esitykset aloitti vuosikokousmiitille tilat tarjonneen Business Meeting Parkin perustaja, pääomistaja ja toimitusjohtaja Kare Casals. Hän kertoi tila-asiakkaista löytyvän koko yrittäjyyskirjo yhden hengen mikroyrityksistä kansainvälisiin jätteihin. Kuulemma Meeting Parkin tiloissa on neuvoteltu mm. Suomen suurimpia kauppoja:

Yrittämisen yksi tärkeimpiä asioita on laskutus. Osuuskunta Eezyn Johanna Singh kertoi omassa esityksessään, miten yrittämishenkisen toiminnan alkuun pääsee myös perustamatta omaa yritystä. Hän muistutti palvelujen avulla olevan mahdollista myös testata yritysideaa tai vaikka rakentaa tiimejä ajatellen tarjoomakokonaisuuksia:

Ilman nettiä pärjää nykyään hyvin harva yritys. PK-Pilvipalveluista vastaava Eetu Mustonen Elisa Appelsiinista kertoi, mistä yrityksen nettiläsnäolossa on kysymys ja miten siellä kannattaa olla ja esiintyä:

(Esitykset striimannut kirjoittaja pahoittelee videon laatua: alussa mainittu myöhästyminen vuosikokouksesta johtui siitä, että varsinainen striimikalusto oli varttia yli 17:ään käytössä muualla, ja paletista ehti mukaan vain yksi kamera ja enkooderi eli videointi tapahtui ilman jalustaa ja erillisiä mikrofoneja. Lieneekin paikallaan mainita, että Meeting Parkin palveluihin kuuluvat myös edulliset videoneuvottelut ja striimaukset.)

Jaa sosiaalisessa mediassa

Facebooktwitterlinkedin